Petek, 19 april 2024
Iskanje

Svetovali so jim tuširanje v parih

5. jul. 2018 | 17:46
Dark Theme

V ruski Samari ob ekstremnih temperaturah 35 stopinj Celzija in več primanjkuje vode. Razlog je veliko število turistov oziroma nogometnih navijačev, ki jih je v mesto privabilo SP. Podjetje, ki skrbi za tamkajšnji vodovod, je zato predlagalo, naj se ljudje tuširajo v parih, da bi prihranili vodo, a povzročilo precej zmede.
Podjetje, ki vodi lokalni vodovod, je poziv »Varčujte z vodo, tuširajte se v parih« sicer označilo s smeškom in mestne oblasti so pojasnile, da je res prišlo do težav z zagotovitvijo vode zaradi velikega števila turistov. A po objavi sporočila telefoni pri odgovornih niso potihnili, saj so ljudje zahtevali pojasnilo. Podjetje je zato vendarle objavilo novo sporočilo in pojasnilo, naj nasveta o tuširanju v parih ljudje ne jemljejo resno, seveda pa naj resno jemljejo opozorilo, da primanjkuje vode. Kot pravijo pri lokalnem vodovodu, so želeli s sporočilom zbuditi zanimanje javnosti, kar jim je uspelo, saj so zmogljivosti pri zagotavljanju pitne vode na robu.
Nov val nogometnih navijačev je v Samaro prišel prav v teh dneh, saj bo tukaj jutri (v soboto) ob 16. uri tekma četrtfinala SP med Anglijo in Švedsko.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava