Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

V Avstraliji letos najmanj priseljencev

13. jul. 2018 | 15:51
Dark Theme

Avstralija je v letošnjem finančnem letu 2017-2018, ki se je zaključilo junija, zabeležila najmanj prihodov novih priseljencev v več kot desetletju. Zasluga gre po mnenju avstralske vlade predvsem strogi migracijski politiki, s katero je država zaostrila priseljevanje in zagotovila prihod le najboljših kandidatov. Kot je povedal minister za notranje zadeve Peter Dutton, so v Avstraliji v minulem finančnem letu zabeležili 162.000 novih priseljencev oziroma 20.000 manj kot leto prej.
Dutton je še povedal, da je to najnižje število novih priseljencev v desetletju, zahvala pa gre strožjim postopkom preverjanja. »Prepričamo se, da tisti, ki postanejo člani naše avstralske družine, želijo tu delati in ne živeti od socialne podpore,« je dejal novinarjem v Brisbanu. »Če imaš strog migracijski program in zagotoviš, da priseljenci prihajajo skladno z njim, bodo ti produktivni, bodo trdo delali ... videli pa boste tudi ekonomski napredek,« je poudaril Dutton.
Avstralija je bila zaradi svoje stroge migracijske politike že večkrat deležna kritik različnih organizacij za človekove pravice pa tudi Združenih narodov, saj med drugim vse migrante, ki želijo Avstralijo doseči po morju, pošlje v begunske centre na otoka Papue Nove Gvineje Manus in Nauru.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava