Sreda, 20 februar 2019
Iskanje

Burja danes segreva ozračje

2. avg. 2018 | 11:43
Dark Theme

Po pričakovanjih je zapihala šibka burja. V Trstu je na pomolu bratov Bandiera deželna meteorološka opazovalnica ob 11. uri namerila njen najmočnejši sunek 52 km/h. Šibka burja piha tudi na Kraški planoti in na Goriškem.
Zlasti na Tržaškem burja še dodatno segreva ozračje. Ob 11. uri je bila temperatura na pomolu bratov Bandiera 30,9 stopinje Celzija, se pravi za skoraj 2 stopinji Celzija višja kot včeraj ob isti uri. Relativna vlaga pa je bila 50-odstotna.
V Zgoniku je bilo ob 11. uri 30,7 stopinje Celzija, v Koprivnem 31,9 in v Gradišču ob Soči 32 stopinj Celzija.
Temperature se bodo v prihodnjih urah ravno zaradi burje še vzpenjale, in to nekoliko občutneje kot v minulih dneh. Odstotek relativne vlage pa se bo še zmanjšal. Toplotno obremenitev bo nekoliko olajšala večja prevetrenost ozračja.
V popoldanskih urah bo zaradi pregretega ozračja še nastajala kopasta oblačnost in bodo možne posamezne krajevne nevihte, po vsej verjetnosti pa bodo pri nas manj pogoste kot včeraj.
Podobno vreme se bo nadaljevalo tudi jutri in ob koncu tedna. Kot kaže, bo burja ponehala šele v nedeljo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo