Nedelja, 03 december 2023
Iskanje

Borut Pahor prihaja v Benečijo

Slovenski predsednik se bo udeležil odprtja 51. Senjama beneške pesmi ter se srečal s predstavniki slovenskih organizacij in društev

5. maj. 2022 | 10:03
Dark Theme

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo v petek, 6. maja, obiskal Benečijo, kjer se bo na Lesah v Občini Grmek udeležil tudi 51. Senjama beneške pesmi, ki bo po dvoletnem zatišju zaradi pandemije v organizaciji Slovenskega kulturnega društva Rečan - Aldo Klodič ponovno donel od 6. do 8. maja na tamkajšnjem prireditvenem prostoru blizu cerkve sv. Marije. Senjam je že pred več kot pol stoletja zaživel na pobudo KD Rečan in je v teku desetletij prerasel v občuteno tridnevno prireditev, preko katere se utrjuje povezanost vseh Slovencev na Videmskem, od Benečije preko Rezije vse do Kanalske doline.

Letos ga bo 6. maja s svojo prisotnostjo počastil slovenski predsednik Pahor, ki bo v Benečijo prišel na pobudo senatorke Tatjane Rojc. Najprej se bo ob 17. uri v občinski dvorani na hišni številki 37 srečal s predstavniki slovenskih organizacij in društev iz videmske pokrajine, ob 18. uri pa bo na prireditvenem prostoru prisostvoval odprtju 51. Senjama beneške pesmi. Pahor bo ob tej priložnosti tudi nagovoril navzoče, spregovorila bosta tudi senatorka Rojc in županja Občine Grmek Eliana Fabello. Sledil bo koncert mladinskega zbora, ki bo po dveh letih molka uvedel tridnevni praznik slovenske pesmi na Videmskem.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava