Ponedeljek, 27 marec 2023
Iskanje

Glasovali tudi za Tonda, Rosata in Dipiazzo

Tudi drugi krog predsedniških volitev brez zmagovalca, belih glasovnic je bilo 527

Rim |
25. jan. 2022 | 20:11
Dark Theme

Po številu prejetih glasov v drugem, sicer neuspešnem krogu predsedniških volitev sta bila v prvi deseterici tudi dva obraza iz Furlanije - Julijske krajine. Največ glasovnic, kar 527, je tudi tokrat bilo praznih. Na prvem mestu med preferencami sta tokrat bila aktualni predsednik republike Sergio Mattarella (39) in nekdanji sodnik Paolo Maddalena (39).

Renzo Tondo, nekdanji predsednik deželne vlade iz vrst Berlusconijeve stranke Naprej, Italija, danes poslanec mešane skupine, je prejel 18 glasov in tako pristal na tretjem mestu.

Peto stopničko je zasedel Tržačan Ettore Rosato, pred leti vidni član Demokratske stranke, ki pa je ob Renzijevi »emancipaciji« presedlal v njegovo stranko Živa Italija, kjer je aktiven še danes, je prejel 14 glasov.

Nekaj glasov je zbral tudi tržaški župan Roberto Dipiazza, dolgoletni pristaš Berlusconijevih krogov. Njegovo ime, ki seveda nima nobenih možnosti za izvolitev, so na glasovnico zapisali štirje elektorji. Prav toliko glasov je prejel aktualni predsednik vlade Mario Draghi, ki velja za enega izmed resnih kandidatov za Kvirinal – to daje razumeti, da je v predsedniški tekmi res še vse odprto.

Volitve se bodo nadaljevale jutri: elektorji (parlamentarci in predstavniki dežel) bodo v palači Montecitorio začeli glasovati ob 11. uri.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava