Sobota, 20 april 2024
Iskanje

Hiša Franko pridobila kar 17 mest na lestvici najboljših na svetu

Na lestvici 50 najboljših restavracij sveta zaseda 21. mesto, na prvem mestu je danska restavracija Noma, na 15. mestu prva od italijanskih restavracij, Lido 84 iz kraja Gardone Riviera

6. okt. 2021 | 16:37
Dark Theme

Na letošnjem seznamu 50 najboljših restavracij sveta je Hiša Franko slovenske kuharske mojstrice Ane Roš na 21. mestu in je tako v primerjavi s prejšnjo lestvico pridobila kar 17 mest. »Počaščeni, ponižni, presrečni in ponosni na celotno ekipo,« so v odzivu na uvrstitev na družbenih omrežjih zapisali v Hiši Franko. Gre za drugi uspeh restavracije kuharske mojstrice Ane Roš v zadnjih tednih, potem ko je Hiši Franko konec septembra uspelo ohraniti obe Michelinovi zvezdici.

Najboljša na svetu je restavracija Noma iz danske prestolnice Koebenhavn s kuharskim mojstrom Renejem Redzepijem. Na drugem oz. tretjem mestu sta restavracija Geranium Rasmusa Kofoeda, prav tako iz Koebenhavna in restavracija Asador Etxebarri iz Španije.

Prva od italijanskih restavracij je Lido 84 iz kraja Gardone Riviera, ki je na 15. mestu. Na 18. mestu je restavracija Piazza Duomo iz Albe, na 26. mestu pa restavracija Le calandre iz Rubana. Celoten seznam 50 najboljših restavracij sveta tukaj.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava