Petek, 13 december 2019
Iskanje

Ines Frančeškin prvo dekle na kleščenju

Osvojila je bronasto medaljo

17. apr. 2019 | 19:04
Dark Theme

Ines Frančeškin, dijakinja Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna, je postavila nov mejnik v tekmovanjih v gozdarskih veščinah. Na 14. Alpsko-Jadranski gozdni olimpijadi v Sarajevu se je kot prvo dekle v zgodovini tekmovanja uvrstila v končnico, na tako imenovano kleščenje, kjer je bila na koncu tretja, poročajo Primorske novice. Uspeh je okronala s skupno posamično in z ekipno zmago med dekleti. Uspešni so bili tudi fantje z ekipnim drugim mestom in dvema posamičnima medaljama.

Na gozdni olimpijadi sta se pomerila 102 tekmovalca, tudi moška in ženska ekipa postojnske šole. Dekleta in fantje so se uvodoma preizkusili v štirih disciplinah in najboljših dvanajst je imelo pravico nastopati še v peti disciplini, na tako imenovanem kleščenju.

Za zgodovinski trenutek je poskrbela Ines Frančeškin iz Kostanjevice na Krasu, ki se je na kleščenje uvrstila kot prvo dekle sploh. Uspeh sta dopolnila še Patrik Kraševec in Žiga Kolar, ki sta ravno tako dosegla normo za kleščenje. Frančeškinova pa je naredila še korak več, saj je v tej disciplini zasedla tretje mesto in prejela bronasto medaljo. Na splošno so dijakinje in dijaki postojnske šole dosegli vrhunske rezultate.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo