Ponedeljek, 01 junij 2020
Iskanje

Janša za zaustavitev javnega življenja, koalicija se strinja

Po nasvetu infektologov - Bodoči premier ošvrknil odhajajočo vlado, ker ni pravočasno ukrepala

12. mar. 2020 | 15:23
Dark Theme

Z dvorane Državnega sveta Republike Slovenije se je pred kratkim na novinarski konferenci oglasil prihodnji predsednik vlade Janez Janša, ob katerem so sedeli še predsedniki koalicijskih strank Zdravko Počivalšek, Matej Tonin in Aleksandra Pivec.

Prebral je javni poziv infektologov, ki predlagajo zaustavitev javnega življenja v Sloveniji, s čimer se strinja tudi nova koalicija. Spregovoril je o zagotavljanju varstva otrok, ki je prioritetno za zaposlene v zdravstvu, energetiki, oskrbi, komunali in na področju varnosti. »Kjer je mogoče, naj se organizira delo od doma, tudi v javni upravi,« je pozval Janša, ki je obenem prosil medije za pomoč pri širitvi navodil za omejevanje okužb. Državljane je še pozval, naj ne kopičijo zalog hrane.

Ocenil je, da je Slovenija pozna pri odzivanju na koronavirus, v zvezi s tem je tudi ošvrknil odhajajočo vlado. Janša je dodal, da je spopad s koronavirusom za Slovenijo največji izziv v samostojni Sloveniji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo