Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Kris s staršema jutri na letalo za ZDA

Družina bo letela z zasebnim letalom srbskega poslovneža Miodraga Kostića

Koper |
5. nov. 2019 | 18:07
Dark Theme

Težko pričakovani dan D je naposled pred vrati. 21-mesečni Kris Zudich bo s staršema Ano Jerak in Matteom Zudichem jutri opoldne z Brnika odpotoval na kliniko UCLA v Los Angelesu, kjer bo prejel odmerek zdravila Zolgensma, poročajo Primorske novice.

Kot je znano, bo družina letela v ZDA z zasebnim letalom srbskega poslovneža Miodraga Kostića. Krisa bo na poti v ZDA spremljal tudi zdravnik, ki bo prisoten tudi ob vrnitvi družine domov.

Koliko časa bo družina ostala v ZDA, je odvisno od Krisovega odziva na revolucionarno zdravilo, ki so ga razvili v ZDA. V ameriški klinični študiji je ustavilo bolezen pri 36 dojenčkih z najhujšo obliko spinalne mišične atrofije, ki je prizadela tudi Krisa. Kot nam je nedavno dejala Krisova mama Ana Jerak, predvidevajo, da bo bivanje v ZDA trajalo najmanj mesec ali dva, morda celo več.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo