Torek, 28 maj 2024
Iskanje

Logar z Di Maiem tudi o zastopstvu slovenske manjšine v parlamentu

Zunanja ministra sta se zavzela za nadaljnje tesno sodelovanje med državama pri soočanju s pandemijo

Rim |
23. jun. 2020 | 15:57
Dark Theme

Slovenski zunanji minister Anže Logar se je danes v Rimu sestal z italijanskim kolegom Luigijem Di Maiem. Govorila sta o pandemiji covida-19 in se pri tem zavzela za nadaljnje tesno sodelovanje med državama pri soočanju s pandemijo, poudarila sta tudi potrebo po redni koordinaciji na ravni EU, so navedli na zunanjem ministrstvu.

Na drugem srečanju v manj kot treh tednih sta zunanja ministra izpostavila pomen sodelovanja in obveščanja med državama pri soočanju s pandemijo covida-19. Od 15. junija so odpravljene omejitve pri prehajanju meje za državljane obeh držav. Sogovornika sta se strinjala, da je treba redno spremljati epidemiološke trende doma in v drugih državah ter se sorazmerno odzivati, da bi preprečili ponovni izbruh epidemije.

Logar je v pogovorih izpostavil tudi vprašanje zastopanosti slovenske manjšine v italijanskem parlamentu. Poudaril je velik in simbolni pomen slovesnosti ob 100. obletnici požiga Narodnega doma, ki bo potekala 13. julija v Trstu in se je bosta udeležila tudi oba zunanja ministra. To bo izjemen dogodek v procesu sprave med obema narodoma, so zapisali na MZZ.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava