Torek, 02 junij 2020
Iskanje

Maja Tenze za krmilom Slovencev v DS

Stefano Ukmar polemično odstopil iz slovenske strankine komponente

15. jan. 2019 | 0:25
Dark Theme

Maja Tenze je nova deželna koordinatorka Slovencev v Demokratski stranki. Predsednica zahodnokraškega rajonskega sveta, ki je po rodu iz Križa, je bila soglasno izvoljena na sinočnji skupščini komponente, ki so jo sklicali župani Sovodenj, Doberdoba, Zgonika in Doline - Alenka Florenin, Fabio Vizintin, Monica Hrovatin in Sandy Klun. Slovenci v DS so bili po odstopu Goričana Aleša Waltritscha dolgo časa brez političnega vodstva. Nova koordinatorka je napovedala, da bo delovala za enotnost komponente in stranke v vidiku zelo zahtevne preizkušnje spomladanskih evropskih in občinskih volitev. Dobro obiskano skupščino je vodila sovodenjska županja Alenka Florenin, udeležila pa se je je tudi senatorka Tatjana Rojc.

Nekdanji deželni svetnik in tržaški koordinator komponente Stefano Ukmar je ob začetku skupščine sporočil, da nepreklicno odstopa iz komponente, ki je - tako je ocenil - povsem nepotrebna.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo