Petek, 05 junij 2020
Iskanje

Mali Kris bo danes prejel zdravilo

Po terapiji bo potreboval nekaj dni počitka

ZDA |
21. nov. 2019 | 10:05
Dark Theme

Mali Kris Zudich, ki je že dva tedna s staršema v kliniki v Los Angelesu, bo danes popoldne po srednjeevropskem času prejel zdravilo Zolgensma, do katerega mu je pomagala vsa Slovenija in ne samo. Po terapiji z zdravilom bo potreboval nekaj dni počitka, za zdaj še ni znano, kdaj se bo lahko vrnil domov. Vse bo namreč odvisno od poteka zdravljenja, po načrtu naj bi v ZDA ostali od dva do štiri mesece.

Pričakujejo, da bodo učinki zdravila, ki je trenutno dostopno le v ZDA, hitri, čeprav je še težko reči, kako bo v resnici, je pred nekaj tedni izjavila Krisova mama Ana Jerak. V ameriški klinični študiji je ustavilo bolezen pri 36 dojenčkih z najhujšo obliko spinalne mišične atrofije, ki je prizadela tudi Krisa.

Račun za zdravilo v višini 2,23 milijona dolarjev je že poravnan. Zveza prijateljev mladine Slovenije ter Društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki sta se s podpisom donatorske pogodbe, s katero je zveza prevzela 2,3 milijona evrov donatorskih sredstev, dogovorili za plačevanje stroškov za zdravljenja dečka.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo