Torek, 18 junij 2024
Iskanje

Narodni dom pri Sv. Ivanu prehaja v zadnje dejanje

V prvi polovici leta 2023 se bodo zaključila obnovitvena dela

Trst |
1. dec. 2022 | 6:25
Dark Theme

Odštevanje se lahko začne. Februarja 2023 se bo zaključil glavni del obnove Narodnega doma pri Sv. Ivanu. Nato bo na vrsti še dvorana, ki bo stala ob zgodovinskem objektu in dvorišče, kjer bo zrasel avditorij na prostem. Dela bi se torej lahko zaključila v prvi polovici prihodnjega leta.

Tako časovnico so sicer napovedali že pred dobrim letom dni, potem ko so so januarja lani začeli obnavljati propadajočo stavbo na Vrdelski ulici. Zdaj pa se izrisujejo nekoliko bolj natančni podatki.»Res lahko rečemo, da se počasi približujemo zaključku,« je orisal koordinator načrta obnove Livio Semolič, ki sta ga poverili krovni organizaciji SKGZ in SSO. Če bo vse steklo kot načrtovano, bi se lahko novi »stanovalci« vselili že v prihodnjem šolskem letu, je optimist.

Tu bodo po obnovi doma Slovenski raziskovalni inštitut, Odsek za zgodovino in etnografijo ter Oddelek za mlade bralce Narodne in študijske knjižnice, domači društvi Slavko Škamperle in Marij Kogoj. Izpopolnjevanje novih vsebin je v polnem teku, pred tremi dnevi je potekal sestanek, ki sta ga sklicali SKGZ in SSO v sodelovanju s SLORI-jem in NŠK. Na vrsti jih bo še kar nekaj, saj ostaja odprtih nekaj vprašanj.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava