Petek, 16 april 2021
Iskanje

Od srede brezplačno testiranje za upravičence do prehajanja meje

Pri dogovarjanjih je ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch tesno sodelovala z notranjim ministrom Alešem Hojsom in ministrom za zdravje Janezom Poklukarjem

8. mar. 2021 | 20:28
Dark Theme

Pred dnevi je slovenska vlada najavila uvedbo obveznega tedenskega hitrega testiranja tudi za tiste, ki so zaradi utemeljenih razlogov upravičeni do prehajanje meje. Novost pa je možnost brezplačnega testiranja za upravičence, kar so nam potrdili na Uradu vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Upravičenci do prehajanja meje so čezmejni delovni migranti, osebe, ki mejo prehajajo zaradi pomoči ali oskrbe oseb, dvolastniki, najemniki zemljišč, tudi tisti, ki prehajajo mejo zaradi vključenosti v izobraževanje in osebe, ki so v Sloveniji naročene na zdravstveno storitev.

Ob ustreznih dokazilih o obveznostih, ki jih itak potrebujejo za prečkanje meje, bodo slovenske oblasti omogočile brezplačno hitro testiranje pripadnikom naštetih skupin. Lokacije za testiranje bodo: Koper, Sežana, Nova Gorica, Kobarid in Rateče.

Brezplačno testiranje bo mogoče od srede, 10. marca, obvezna predložitev negativnega testa, ki ne sme biti starejši od sedmih dni, pa bo stopila v veljavo v ponedeljek, 15. marca.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo