Petek, 12 julij 2024
Iskanje

»Režimov nisem nikoli ljubila, niti fašizma«

Govor italijanske premierke Giorgie Meloni v poslanski zbornici

Rim |
25. okt. 2022 | 12:31
Dark Theme

»Režimov nisem nikoli ljubila, niti fašizma,« je med drugim povedala premierka Giorgia Meloni v svojem govoru v poslanski zbornici pred nocojšnjim glasovanjem o zaupnici, ki bo zvečer ob 19. uri. Omenila je med drugim »ženske, ki so tvegale«, med njimi Tino Anselmi, Nilde Iotti, Oriano Fallaci in Samantho Cristoforetti. O Evropski Uniji pa je dejala, da jo Italija ne bo sabotirala, toda mora postati učinkovitejša. Zavzela se je tudi za t.i. davčno premirje.

Italija ostaja del zahodnega sveta, glede Ukrajine pa bo ostala zanesljiva partnerica Nata, je med drugim izpostavila Giorgia Meloni. Dodala je, da zaradi danih razmer v Italiji njena vlada ne bo smela izgubljati časa. »Popuščanje izsiljevanju ruskega predsednika Vladimirja Putina glede energije ne bo rešilo problema, temveč bo zgolj odprlo pot za nove zahteve in izsiljevanje,« je poslancem dejala premierka Meloni.

Giorgia Meloni se je med drugim zahvalila bivšemu predsedniku vlade Mariu Draghiju, ki ji je v minulih dneh predal posle, in italijanskemu predsedniku Sergiu Mattarelli, dejala pa je tudi, da na svojih ramenih čuti težo dejstva, da je prva ženska na položaju predsednice italijanske vlade. Giorgia Meloni je povedala, da bo vlada vselej v ospredje postavljala italijanske nacionalne interese. Zavzela se je med drugim za ustavno reformo z uvedbo predsedniškega sistema in za davčno reformo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava