Četrtek, 21 november 2019
Iskanje

Šarec sprejel odstop ministra Prešička

Želi, da odideta tudi državna sekretarja

28. jan. 2019 | 10:38
Dark Theme

Premier Marjan Šarec je sprejel odstop ministra za kulturo Dejana Prešička, želi pa, da odideta tudi državna sekretarja. Prešiček je svoj odstop predsedniku vlade ponudil v nedeljo, potem ko je bil v minulih dneh dneh tarča obtožb o šikaniranju na delovnem mestu, na ministra pa letijo tudi očitki o zlorabi položaja, ker je službeni avto uporabljal v zasebne namene. Slednje je tudi priznal, medtem ko šikaniranje podrejenih zanika.

Šarec je spomnil na nekatere dosežke ministra, a ocenil, da so odnosi na ministrstvu skrhani do te mere, da si ne zna predstavljati, kako bi lahko dosedanja zasedba delala naprej. Pri tem je premier izrazil željo, da mu stranka SD čim prej predstavi novega kandidata za ministra in tudi za oba državna sekretarja.

Ministru Prešičku se je zahvalil za dosedanje delo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo