Torek, 22 oktober 2019
Iskanje

Slovenec v Cortini

Jan Sedmak izdelal plakat za ugledni literarni festival

30. jun. 2019 | 9:48
Dark Theme

S srečanjem z ameriškim pisateljem Richardom Powersom, dobitnikom letošnje Pulitzerjeve nagrade, se je sinoči v Cortini začel literarno-umetniški festival Una montagna di libri (Gora knjig). Prireditev, ki praznuje deset let, je s časom presegla lokalne in državne okvire ter prerasla v ugledno mednarodno pobudo, ki privablja v Dolomite ugledne književnike in umetnike svetovnega slovesa.

Plakat in logotip za festival si je tudi letos zamislil ter izdelal tržaški Slovenec Jan Sedmak, ki je ob tem oblikoval še informativno brošuro, vabila in drugo gradivo. To predstavlja priznanje za vse bolj uveljavljenega ilustratorja in umetnika mlajše generacije, ki med drugim redno sodeluje s tržaško pristaniško ustanovo, njegova dela pa se pogosto pojavljajo v uglednih časopisih in revijah.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo