Torek, 19 november 2019
Iskanje

Tito ostane (polemika tudi)

V Parmi zavrnili zahtevo po spremembi Titove ulice

Parma |
2. avg. 2019 | 11:31
Dark Theme

Medtem ko Unija Istranov s podporo Lige spet zahteva preklic italijanskega državnega odlikovanja Josipu Brozu Titu, so se v Parmi odločili, da ne bodo spremenili imena ulice, ki nosi ime po pokojnem jugoslovanskem predsedniku. Zahtevo po spremembi imena ulice je postavila Liga, občinski svet pa se je s z veliko večino glasov odločil, da bo Titova ulica ostala.

Proti spremembi imena so se zaradi težav z osebnimi dokumenti (treba bi jih bilo zamenjati) opredelili tamkajšnji prebivalci, ki sicer tudi zgodovinsko gledano nimajo nič proti Titovi ulici. Da bo slednja ostala, se je zavzel zlasti župan Federico Pizzarotti, nekdanji zastopnik Gibanja 5 zvezd, ki danes vodi občansko gibanje. Namesto, da se ligaši tako vehementno ukvarjajo s Titom, naj se raje zamislijo o aferi domnevnega ruskega financiranja stranke,« je na seji občinskega sveta poudaril župan Parme, ki je bil zaradi tega in zaradi Tita deležen zelo ostrih kritik tako Lige kot desno usmerjenih strank. Očitajo mu tudi, da v Parmi ne primerno obeležujejo dneva spomina na fojbe in eksodus Italijanov iz Istre.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo