Petek, 07 maj 2021
Iskanje

Tožilstvo predlaga sojenje Salviniju zaradi ugrabitve

Očitajo mu kaznivo dejanje ugrabitve, ker je leta 2019 kot notranji minister več dni preprečeval izkrcanje migrantov s humanitarne ladje Open arms

20. mar. 2021 | 15:33
Dark Theme

Tožilstvo v Palermu predlaga sojenje Matteu Salviniju, nekdanjemu notranjemu ministru, danes senatorju in vodji desne Lige, v t. i. primeru Open arms. Salvini je avgusta 2019 kot pristojni minister šest dni preprečeval, da bi se več kot 160 migrantov, ki jih je španska humanitarna ladja Open arms rešila pri Lampedusi in med katerimi je bilo več mladoletnih, tudi takih brez spremstva, lahko izkrcalo v varnem pristanišču. Zato mu tožilstvo očita kaznivo dejanje ugrabitve, poleg tega pa tudi neopravljanje uradnih dolžnosti.

Salvini na svojih profilih na družbenih omrežjih zatrjuje, da ga zadeva ne skrbi. Prepričan je, da je s svojim ravnanjem branil svojo državo, spoštoval zakone, prebudil Evropo in reševal življenja.

Po italijanskem kazenskem zakoniku je za kaznivo dejanje ugrabitve predvidenih do 15 let zaporne kazni.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje nameravate preživeti letošnje poletne počitnice, skladno z ukrepi za zajezitev pandemije?

19. apr. 2021 | 16:56
Odločil/a se bom, ko bom cepljen/a
Doma
V Italiji
V Sloveniji
Na Hrvaškem
V kakšni drugi državi
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo