Nedelja, 06 december 2020
Iskanje

Tudi Obalno-kraška regija »rdeča«

Včeraj je bila presežena meja 140 aktivnih primerov okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev

22. okt. 2020 | 17:07
Dark Theme

Tudi Obalno-kraška regija, ki zajema občine Ankaran, Divača, Hrpelje Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran in Sežana, bo odslej »rdeča«, poročajo Primorske novice. Bila je še zadnja oranžna regija v državi, za katero so veljali nekoliko manj strogi ukrepi, toda epidemiološko stanje se je poslabšalo. Včeraj je število okužb z novim koronavirusom preseglo mejo 140 aktivnih primerov na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh in se povzpelo na 170. To pomeni, da bo tudi Obalno-kraška regija odslej uvrščena med rdeče regije. Predvidoma danes popoldne bodo objavili odlok v Uradnem listu, kar pomeni, da bodo ukrepi za rdeče regije začeli veljati od jutrišnjega dne.

V rdečih regijah veljajo strožji začasni ukrepi, med drugim obvezno nošenje zaščitne maske na javnih krajih, prepoved ponujanja športno-rekreativnih storitev v fitnes centrih in zaprtih športnih objektih ter prepoved gostinskih dejavnosti, razen v nastanitvenih obratih, kjer je dovoljena le postrežba za mizo. Prepovedano je med drugim prehajanje v druge regije.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj boste najbolj pogrešali med letošnjimi prazniki zaradi ukrepov proti pandemiji?

4. dec. 2020 | 18:00
Druženje s prijatelji
Praznovanje v širšem družinskem krogu
Množična praznovanja
Izlete ali potovanja
Božične tržnice
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo