Nedelja, 16 januar 2022
Iskanje

V Kopru že nameščajo novoletne lučke

Prižig je predviden 27. novembra

Koper |
22. okt. 2021 | 12:45
Dark Theme

V koprskem mestnem jedru je te dni že opaziti delavce, ki nameščajo novoletne lučke, poročajo Primorske novice. Okrasje bo precej podobno lanskemu, žarelo pa bo med drugim tudi v novem parku na Muzejskem trgu. Prižig je predviden 27. novembra.

Delavci koncesionarja Javne razsvetljave Ljubljana bodo najprej okrasili debla dreves in namestili manjše svetlobne elemente, nato pa se lotili okraševanja mestnih trgov in svetlobnega tunela na Pristaniški ulici.

V občinski upravi napovedujejo, da bo letošnja novoletna okrasitev mesta z nekaj manjšimi prilagoditvami precej podobna lanskoletni. Obsegala bo več kilometrov utripajočih svetlobnih verig, svetleče elemente z živalskimi motivi in pravljične figure različnih oblik ter umetniške svetlobne instalacije v toplih in hladnih odtenkih. S tematskimi unikatnimi elementi bodo med drugim okrasili tudi vsa krožišča ob vhodu v mesto.

S prižigom prazničnih luči 27. novembra se bo začel tudi program Fantazime, ki bo trajal do novega leta.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Pričakujem, da bo leto 2022 v primerjavi z minulim letom 2021:

7. jan. 2022 | 6:00
Boljše
Slabše
Enako
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo