Sreda, 27 januar 2021
Iskanje

V Luki Koper promet poteka normalno

V določenem segmentu beležijo rast pretovora

Koper |
4. apr. 2020 | 12:33
Dark Theme

Medtem ko v tržaškem pristanišču beležijo približno 10-odstoten upad prometa, o čemer smo poročali v preteklih dneh, v Luki Koper večjih posledic epidemije za zdaj še niso zabeležili, promet poteka normalno, toda pričakujejo padec. Pristanišče deluje normalno, tako na ladijskem kot na kopnem delu, bodisi v kamionskem kot železniškem prometu, sporočajo. Sicer pa izkoriščajo večnamenskost pristanišča, saj v določenem segmentu beležijo rast pretovora. Glede na razmere v globalni logistiki sicer pričakujejo, da bo pretovora v naslednjih tednih pri nekaterih blagovnih skupinah manj, ne pa pri vseh.

Na vprašanje o morebitnem kopičenju blaga v pristanišču zaradi zaprtih proizvodnih obratov in motenj v dobavi so odgovorili že v začetni fazi krize in omogočali pretovarjanje kamionov na kontejnerskem terminalu tudi ponoči. Tudi država pa je za tovornjake odpravila omejitve ob koncih tedna, tako da prihajajo v pristanišče tudi ob sobotah in nedeljah. Vsi ukrepi so zdaj usmerjeni v maksimalno pretočnost blaga, sporočajo. Uprava meni, da so razmere zelo kompleksne, toda opažajo, da je večnamenrskost pristanišča, podobno kot v krizi leta 2008, prednost koprskega pristanišča.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera bi bila najboljša rešitev za izhod iz vladne krize v Italiji:

26. jan. 2021 | 16:40
Tretja vlada pod vodstvom Giuseppeja Conteja
Oblikovanje nove vlade brez dosedanjega premierja
Oblikovanje institucionalne vlade s široko koalicijo
Predčasne volitve
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo