Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

»Bronast bojevnik« iz Trebč: »Moje telo je moja vizitka«

12. okt. 2018 | 22:31
Dark Theme

Podobnosti s kipom grškega bradatega bojevnika, ki ga hranijo v Narodnem muzeju Magna Grecia v Reggio Calabrii, pa vseeno so. Predvsem mišice, ki so podobne škrapljam na kraškem kamnu. 33-letni Aljaž Milič, doma iz Trebč, je (dobesedno) fizično trden kot kamen. Športnik v pravem pomenu besede. Aljaž, ki se je z nogometom začel ukvarjati že zelo zgodaj (pri Bregu, prvi trener je bil Fabio Lovrečič), izhaja iz športne družine. Njegov oče Bogdan še vedno uspešno tekmuje v smučarskih veteranskih kategorijah. Mama Erika pa je profesorica športne vzgoje. Tudi sestri sta športnici. Aljaž igra še vedno nogomet pri Mladosti v promocijski ligi. Njegova prva ljubezen pa so uteži, fitnes.

Aljaževa športna pot pa ni bila vseskozi rožnata. Bili so tudi težki trenutki, kajne?
Trikrat sem se huje poškodoval. Enkrat sem si raztrgal kolenske križne vezi na desni nogi, drugič isto, ampak na levi, nato pa sem si koleno (hrustanec) poškodoval še enkrat. Od vsake poškodbe sem se nekaj naučil in vsakič sem se okrepil. Zakaj je prišlo do teh poškodb? Ker so bile moje mišice preveč eksplozivne v primerjavi z mojimi tkivi. Po prvi poškodbi sem okreval šele po šestih mesecih. Po drugi pa že po petih.
Kdaj pa ste začeli obiskovati fitnes?
Po prvi poškodbi pri devetnajstih letih sem začel obiskovati fitnes pri Briščikih, kjer sem treniral skupaj s trenerjem Mariom Čačem. Takrat sem začel šele spoznavati ta nov svet, ki sem ga pozneje vzljubil. Bolj resno pa sem začel trenirati okrog 25. leta starosti. Veliko izobraževalnega materiala sem dobil na internetu. Začel sem slediti raznim youtuberjem, ki so vaje prikazovali na spletu. Nato sem začel zahajati v sežanski fitnes, kjer sem najprej poskusil trenirati z osebnim trenerjem, nato pa sem se odločil, da bom v Fitnes Planetu vadil sam.
Celoten daljši intervju z Aljažem Miličem lahko preberete v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava