Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Europeada se je začela

V Železni kapli proti Slovakom z Madžarske, v živo tudi po spletni strani www.primorski.eu

26. jun. 2022 | 14:57
Dark Theme

Nogometna reprezentanca Slovencev iz Italije bo danes ob 14.30 v Železni Kapli na avstrijskem Koroškem igrala uvodno tekmo evropskega prvenstva avtohtonih jezikovnih manjšin. Nogometaše selektorja Maria Adamiča čakajo Slovaki z Madžarske. Žile bodo nato v torek ob 17. uri v skupini E igrale v Šmihelu proti Srbom s Hrvaške. Danes ob 19. uri bo Europeada tudi kulturno obarvana. V Šentprimožu bo mednarodni kulturni večer, na katerem bo nastopala tržaška vokalna skupina Anakrousis. Žile, ki so včeraj dopoldne na Koroško startale z Opčin, so nastanjene v Škocjanu v Podjuni ob Klopinjskem jezeru.

Današnjo tekmo Žil boste lahko spremljali po naši spletni strani www.primorski.eu ter po neposrednem radijskem prenosu (od 14.30 dalje) na valovih Radia Trst A.

Selektor Mario Adamič je medtem izbral začetno enajsterico, ki bo igrala proti madžarskim Slovakom. Če ne bo prišlo do nepričakovanih sprememb, bodo na igrišče od prve minute stopili: Edvin Carli, Samuel Furlan, Thomas Renar, Thomas Tabai, Stefano Simeoni, Alen Carli, Samo Tomasetig, Erik Colja, David Colja, Juri Ocretti, Kevin Kerpan.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava