Torek, 23 april 2024
Iskanje

Odbojkarska sobota: SloVolley spet praznih rok

Prvo mesto v skupini za napredovanje v moški C-ligi je za združeno ekipo vse bolj oddaljeno

Trst |
22. apr. 2023 | 23:16
Dark Theme

ODBOJKA

MOŠKA C-LIGA

SKUPINA ZA NAPREDOVANJE

SloVolley ZKB – Mortegliano 0:3 (24:26, 19:25, 23:25)

SloVolley: Hlede 2, Kosmina 15, Cotič 9, S. Komjanc 13, Antoni 2, Cobello 1, Margarito (L1), Čavdek (L2), Corsi 1, Terpin 9, Lupoli 2, M. Komjanc nv, A. Peterlin nv. Trener: Manià.

V skupini za napredovanje v moški C-ligi je združena ekipa SloVolley na domačem parketu v telovadnici Špacapan v Gorici prepustila celoten izkupiček Morteglianu. Tekma pa je bila predvsem v prvem in tretjem setu zelo izenačena, gostje pa so bili v zaključkih setov bolj zbrani. V prvem setu so imeli domačini zaključno žogo, ki pa je niso izkoristili. Trener Loris Manià je tudi tokrat preizkušal razližne taktične variante, tako da je Damir Kosmina igral tako korektorja kot centra. V prihodnjem krogu bo SloVolley igral v gosteh pri prvouvrščenem Pordenonu.

SKUPINA ZA OBSTANEK

Sloga Tabor Studio Vegliach – Tre merli Triestina Volley 2:3 (18:25, 25:23, 20:25, 31:29, 13:15)

Sloga Tabor Studio Vegliach: Castellani 5, Jerič 18, Riccobon 5, Skilitsis 21, Stefani 2, Trento 22, Dessanti (L1), Petaros (L2), Grassi 1, Mania' 0, Vremec. Trener: Danilo Berlot.

ŽENSKA C-LIGA

Spilimbergo – Zalet ZKB 2:3 (24:26, 25:23, 25:20, 18:25, 9:15)

Zalet ZKB: Furlan 6, Francesca Misciali 23, Ilaria Misciali 7, Stergonšek 5, Vattovaz 3, Winkler 17, Lovriha (libero) 1, Grilanc, Giurda 0, Surian 4, Tromba. Trener Nicholas Privileggi

Zalet ZKB se z gostovanja vrača z zmago, ki jo je dosegel po pravi maratonski bitki, saj je tekma trajala dve uri in pol. Arte dolce je ekipa, ki je v prvem delu prvenstva Zaletu zadala prvi poraz v sezoni, zato je bila motivacija Privileggijevih odbojkaric še toliko večja. Tekmo so med tednom dobro pripravili, saj so v Zaletovem taboru dobro vedeli, kaj jih čaka. Spilimbergo odlikujeta predvsem odlična obramba in dober blok na krilih, zato je bila nujna igra preko centrov, kar je ob dobrem sprejemu tudi uspelo. Zelo dobra je bila tudi Zaletova obramba, tako da smo bili priča res lepi in borbeni tekmi, polni kombinacij in zelo dolgih akcij na obeh straneh mreže, kar je navdušilo res številno in glasno publiko, med katero so bili tudi navijači Zaleta.

Po prvem razburljivem setu, ki ga je Zalet osvojil v končnici, so gostujoče igralke dobro začele tako v drugem kot v tretjem. V obeh so dalj časa vodile tudi z več točkami prednosti, a so v končnici nekoliko popustile, kar so domačinke seveda izkoristile. Kljub temu, da je zaostajal v setih z 1:2, se Zalet ni predal, v četrtem odločno reagiral in stanje izenačil. To je Zaletovim odbojkaricam dalo dodatnega zagona, da so v zadnjem takoj dokazale, da si zmage zelo želijo. Takoj so nasprotnicam vsilile svoj ritem igre in povedle že s 13:6. Spilimbergo se ni hotel sprijazniti s porazom, a je zbral le še tri točke, ker mu zaletovke enostavno niso dovolile, da bi se jim približal in kakorkoli ogrozil.

S to zmago si je Zalet ZKB krog pred koncem prvenstva tudi že matematično zagotovil četrto mesto.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava