Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Okrepitev za Tržačane

Američan Emanuel Terry bo do konca sezone igral za Pallacanestro Trieste v A-ligi

Trst |
17. jan. 2023 | 15:48
Dark Theme

Košarkarski A-ligaš Pallacanestro Trieste je danes uradno sporočil, da bo ekipo do konca sezone okrepil ameriški košarkar Emanuel Terry. Gre za 26-letnega krilnega centra (206 cm za 100kg) iz zvezne države Alabama, ki je košarkarsko dozorel na univerzi LMU (Lincoln Memorial University). Za Railsplitterse je igral med letoma 2014 in 2018.

Leta 2019 je prvič zaigral v Evropi, najprej v Turčiji v dresu moštva Banvit Basketbol Kulübü (danes Teksüt Bandırma BK), nato pa v Izraelu v dresu Hapoela iz Jeruzalema. Septembra 2020 je prestopil k beograjski Crveni Zvezdi, s katero je nastopil tako v ligi ABA kot v evroligi. Po dveh letih v ZDA (igral je v razvojni ligi lige NBA, z moštvom Phoenix Suns pa zbral tudi tri nastope v ligi NBA) je lansko sezono sklenil v prvi francoski ligi v dresu Orleansa. Letošnjo sezono je začel kot član južnokorejskega prvoligaša Samsung Thunders, za moštvo iz Seula je v povprečju dosegal 11,3 točke in 9 skokov na dvoboj.

Predsednik kluba Pallacanestro Trieste Mario Ghiacci je v tiskovnem sporočilu izjavil, da so pripeljali koristno okrepitev, čeprav je v tem trenutku na košarkarski tržnici težko najti kakovostne proste igralce. Z okrepitvijo je seveda zadovoljen predvsem trener Marco Legovich, ki meni, da je Terry predvsem s fizičnega vidika zelo zanimiv košarkar. Učinkovit je tako v napadalni kot v obrambni raketi in bo gotovo pripomogel k dodatni kakovostni rasti ekipe. Terry bo na voljo Legovichu, komaj bo v ZDA uredil vse potrebne dokumente za selitev v Trst.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava