Petek, 26 april 2024
Iskanje

Po Campu se po desetih dneh vrača ... Campo

Nogometaše bo spet vodil trener, ki je ekipo pred kratkim zapustil

Prosek |
23. avg. 2019 | 7:21
Dark Theme

Pri proseškem Primorju je spet prišlo do zamenjave. Pred desetimi dnevi smo poročali, da je ekipo zapustil trener Michele Campo, ki mu je Primorje zaupalo vodenje članske ekipe že konec junija, po desetih dneh pa se tržaški trener spet vrača na klop. V sredo je že spet vodil trening. Ekipo pa je po torkovem treningu že zapustil trener Fabio Grillo, ki je nastopil po Campu in ekipo vodil le teden dni. Padla pa je nova glava, saj so istočasno prekinili sodelovanje s športnim direktorjem Riccardom Maschiettom, ki je bil tudi trener mladincev.

»Pred desetimi dnevi smo bili prepričani, da je težava v tehničnem vodenju ekipe, skratka, da je igralski kader kvaliteten, izbira trenerja pa napačna. Zato smo se odločili za spremembo na klopi. Z novim trenerjem Grillom pa se stanje ni spremenilo. Jasno nam je postalo, da trener Campo ni bil ničesar kriv, popolnoma zgrešena pa je bila izbira igralcev. Športni direktor Maschietto je namreč vabil na preizkus veliko mladih, v dvajsetih dneh se jih je zvrstilo kakih trideset, ki pa sploh niso bili kos elitni ligi, od trenerja pa zahteval, naj jih pripravi za nastop v višji ligi. Trener Campo si je želel štiri dobre igralce, na pa deset slabih. Tega smo se v društvu vendarle zavedali, zato smo si čim prej želeli spet na staro pot,« je pojasnil predsednik Primorja Roberto Zuppin vnovično rošado v članski ekipi. »Športni direktor Maschietto skratka ni bil prava oseba, ki bi rešila težave v igralskem kadru (Primorje so po lanskem napredovanju zapustili vsi igralci, op. a.), nasprotno pa je trener Campo že prej razumel, kaj potrebuje. Nakazal je, da bi morali ekipo okrepiti vsaj štirje izkušeni igralci, ki bi naredili razliko v ligi in bi mladim igralcem, ki tvorijo jedro ekipe, stali ob strani. Zdaj je ekipa še premlada in neizkušena za to ligo, zato so okrepitve nujne,« je še dejal predsednik Primorja. Štiri imena bržkone so že na mizi (predlagal naj bi jih Campo), med njimi naj bi bili morda tudi slovensko govoreči igralci, pravi Zuppin. Dokončno odločitev bo klub prepustil Campu ali pa novemu športnemu direktorju, s katerim že tečejo pogovori.

Odhajajoči športni direktor Riccardo Maschietto je odločitev kluba sprejel, čeprav se z rošado ne strinja. »Deloval sem transparentno. Vem, da se je klub pritoževal nad igralci. Res so mladi, a sem jih v ekipo privabil po odločitvi trenerja Campa. Nekaj sem jih izbral tudi sam, saj bi bila sicer ekipa prešibka, dogovarjal pa sem se tudi z izkušenejšimi, a sem vse pogovore zdaj že prekinil. S prekinitvijo moje pogodbe so se končali tudi dogovori s sponzorji, ki so bili pripravljeni vlagati v ekipo z dokaj visokimi vsotami denarja,« je svoj zorni kot predstavil Maschietto. »Mislim, da bi morali biti pri klubu nekoliko bolj potrpežljivi, saj je Primorje nenazadnje začelo sezono brez igralcev, ekipa pa seveda potrebuje čas, da se uigra,« je zaključil – danes že nekdanji – športni direktor proseškega nogometnega kluba

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava