Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Rolkarski tekmi na Opčinah in pri Samatorci

Rolkanje je športna panoga, ki zahteva veliko napora in vztrajnosti, zato nikakor ne čudi, da se z njim ukvarja dokaj majhno število športnikov

20. jun. 2019 | 12:46
Dark Theme

Vseeno se AŠD Mladina trudi, da bi se ta šport še naprej razvijal tudi v tem prostoru. Kriški športni delavci so že skoraj tri desetletja vpeti v organizacijo prestižne mednarodne rolkarske tekme na kraških cestah, poldrugo desetletje pa prirejajo tudi atraktivno tekmo v sprintu. Ker je Mladina vztrajno društvo, bo tudi letos nadaljevalo s tradicionalnima junijskima tekmama. V soboto bo na Proseški ulici na Opčinah potekala 4. izvedba trofeje Skupaj na Opčinah, v nedeljo pa 6. izvedba trofeje ZSŠDI na klasični progi med Samatorco, Saležem in Bajto. Obe tekmi so organizatorji, s predsednikom Borisom Bogatcem na čelu, predstavili sinoči na tiskovni konferenci v prostorih ZKB na Opčinah.

Tekma v KO sprintu bo sicer potekala že 14. leto zapored, petič na Opčinah. Pred tem je sprinterska preizkušnja sedem let potekala na tržaškem nabrežju, po enkrat pa v Samatorci in Zgoniku. Na 165 metrov dolgi ravnini od openske cerkve do krožišča pred Prosvetnim domom se bodo v soboto od 18. ure dalje pomerili rolkarji in rolkarice vseh starosti. Najprej bodo na vrsti posamične kvalifikacije, nato pa bo sledil najzanimivejši del tekme, izločilni boji. Finalni dvoboji tretje etape italijanskega pokala bodo predvidoma okrog 21. ure. Tudi letos bodo pozornost nase pritegnili predvsem nastopi italijanskih reprezentantov (med vsemi bo gotovo izstopal svetovni prvak v sprintu Emanuele Becchis), ki se pripravljajo na tekme svetovnega pokala, ki bodo 4. julija v Pekingu.

Nedeljski mednarodni grand prix Alpe Jadran (start ob 9.30) pa bo potekal že 29. leto zapored. Letošnja tekma na tradicionalni progi v Samatorci (vsak krog meri 3,7 kilometra) bo obenem veljala tudi za državno prvenstvo v ravnini in za italijanski pokal.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava