Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Tržačana na kartinški različici 24 ur Le Mansa

Andro Pertot in Matthias Lodi bosta nastopila v finalu svetovnega prvenstva v vzdržljivostnem kartingu v španski Valencii

Trst |
7. feb. 2019 | 10:20
Dark Theme

Tržaška dirkača Andro Pertot (letnik 1991) in Matthias Lodi (1986) bosta med 11. in 13. julijem v španski Valencii nastopila v finalu svetovnega prvenstva v vzdržljivostnem kartingu v kategoriji Endurance Cup v organizaciji zveze Sodi World Series (SWS). Na neke vrste kartinški različici prestižne dirke 24 ur Le Mansa bosta zastopala slovenske barve, ekipa pa se imenuje Andersen Racing, po Androvem vzdevku »Andersen«, ki mu ga je »podelil« tedanji košarkarski soigralec pri Boru Niko Štokelj.

»Pravzaprav sva zagrabila priložnost, da nastopava kot slovenska ekipa. Odločila sva namreč, da bova merila moči s slovensko konkurenco, ki ni bila najbolj številna. Lani so namreč prvič zagotovili Sloveniji mesto v svetovnem finalu, marsikdo pa tega ni vedel, tako da ni bilo veliko tekmovalcev. Pot do prestižnega finala je bila torej nekoliko olajšana, medtem ko bo uvrstitev na prihodnje svetovno prvenstvo bistveno bolj težka, saj nastopa v letošnji, novi sezoni več dirkačev,« odkrito priznava Andro, nekdanji košarkar Bora ter uspešen dirkač tako v kartingu kot v avtomobilskem svetu, preden je leta 2016 zamrznil tekmovalno kariero.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava