Sobota, 15 december 2018
Iskanje

Na jusarskem zemljišču našli naboje

7. apr. 2018 | 11:24
Dark Theme

Na zemljišču kontovelskega jusa je bila napol zakopana najlonska vrečka polna nabojev. Našli so jo med čistilno akcijo danes dopoldne ob cesti pod Marijinem svetiščem na Vejni taborniki Rodu modrega vala in ostali, ki sodelujejo pri čistilni akciji. Gre za napol preperelo najlonsko vrečko v slabem stanju, v kateri je bilo kakih 30 do 40 nabojev. Na kraj so prišli karabinjerji, ki so najdeno strelivo zasegli in varno odpeljali. Po prvih ocenah naj bi morda šlo za naboje mitraljeza iz prve ali druge svetovne vojne. Kako se je znašlo ravno v vrečki pod Vejno, bo morda ugotovila preiskava.
Pri čistilni akciji pod Vejno, ki poteka na zemljiščih kontovelskega jusa, sodelujejo poleg tabornikov Rodu modrega vala tudi društvo slovenskih lovcev iz Doberdoba, zahodnokraški rajonski svet in tržaška lovska zveza. Našli so veliko smeti, med drugim tudi gradbeni material, toda na srečo ni bilo azbesta. Med drugim pa so, kot rečeno, našli tudi naboje.

Če želite komentirati, morate biti registrirani

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Koliko knjig ste prebrali letos?

12. dec. 2018 | 7:00
Nobene
Eno
Do pet
Do deset
Več kot deset
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo