Petek, 03 december 2021
Iskanje

Barcolana s šibko do zmerno burjo

Ciklonsko območje nad Sredozemljem se počasi polni, od jutrišnjega dne več sončnega vremena

Trst |
8. okt. 2021 | 9:40
Dark Theme

Ciklonsko območje, ki se zadržuje nad severnim Sredozemljem, se počasi polni, medtem pa od vzhoda in severovzhoda še preusmerja proti nam vlažen in razmeroma hladen zrak.

Danes bo še povečini oblačno, tu pa tam ni izključena kakšna kaplja dežja. Pihala bo zmerna do močna burja. Razmeroma hladno bo. Najvišje dnevne temperature bodo do okrog 18 stopinj Celzija.

Jutri se bo delno razjasnilo. Pihala bo zmerna do močna burja, ki bo počasi slabela. Najvišje dnevne temperature bodo podobne današnjim, mestoma bodo ob sončnem vremenu lahko namerili kakšno stopinjo Celzija več.

V nedeljo se bodo, kot kaže, razlike v zračnem tlaku med evropskim severovzhodom in Sredozemljem precej izravnale. Ciklonsko območje se bo v prizemlju zapolnilo, v višinah pa se bo našim krajem pribižal še nekoliko hladnejši zrak.

V nedeljo bo povečini pretežno jasno z morebitno zmerno oblačnostjo. Hladneje bo. Pihala bo v glavnem šibka ali kvečjemu občasno še zmerna burja, ki bo v primerjavi z zdajšnjim dogajanjem že precej oslabela.

Če sodimo po zdajšnjih izračunih, bi morali biti v nedeljo v Tržaškem zalivu pogoji ustrezni (pogojnik je sicer še obvezen) za izvedbo Barcolane. V primeru, da bodo izračuni potrjeni in da bo, kot kaže, pihala šibka ter morda občasno še zmerna burja, ki bo po vsej verjetnosti tudi bolj enakomerna, bi lahko šlo za hitro regato, ni izključeno, da med najhitrejšimi doslej.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo