Sreda, 10 april 2024
Iskanje

Britanski tobačni velikan prihaja v Boljunec

Na območju Freeeste, ki ga upravlja družba Interporto, bodo urejali inovativni center A Better Tomorrow Innovation Hub

28. sep. 2021 | 11:25
Dark Theme

Britanski tobačni velikan BAT (British American Tobacco) je potrdil svoj vstop na tržaški industrijski parket. Na območje Freeeste v Boljuncu, ki ga upravlja družba Interporto, bodo začeli urejati inovativni center A Better Tomorrow Innovation Hub v katerega bodo v prihodnjih petih letih investirali 500 milijonov evrov, za velikana pa naj bi delalo kar 2700 ljudi. Industrijske hale bodo začeli urejati v kratkem, prva naj bi začela s svojo proizvodnjo v drugi polovici prihodnjega leta. To je na novinarski konferenci sporočila izvršna direktorica BAT Italija Roberta Palazzetti, ki je v družbi eminentnih gostov večkrat ponovila, da je njihova družba zelo inovativna in da želi pospešiti preobrazbo svoje ponudbe, pri čemer naj bi si želeli zmanjšati vpliv svojih izdelkov na zdravje ljudi. Kot je dejala, so glavni izziv sedanjosti alternative tobaku in nikotinu, ki zmanjšajo nevarnosti za zdravje in spodbujajo ljudi k zamenjavi. V Trstu se bodo tako posvetili zlasti proizvodnji elektronskih cigaret. Prisotna sta bila ministra za gospodarski razvoj Giancarlo Giorgetti, ki je dejal, da je Trst lahko ponosen z izbiro multinacionalke, in na daljavo zaradi stika z okuženo osebo minister za kmetijstvo Stefano Patuanelli.

Na tiskovni konferenci so predstavili center A Better Tomorrow Innovation Hub, ki ga bo na obmčju Freeste urejal britanski tobačni velikan BAT (FOTODAMJ@N)
Na tiskovni konferenci so predstavili center A Better Tomorrow Innovation Hub, ki ga bo na obmčju Freeste urejal britanski tobačni velikan BAT (FOTODAMJ@N)

Predsednik pristaniške uprave Zeno D’Agostino je pozdravil prihod nove industrijske dejavnosti, ki bo v prihodnjih petih letih ustvarila veliko delovnih mest. Kot je dejal, so pogajanja z velikanom BAT potekala kar leto dni. “Ta družba je prva družba, ki je verjela v potencial Trsta in ki se zaveda prednosti režima prostocarinske cone. Prav zato želijo investirati v 20.000 kvadratnih metrov veliko območje v Boljuncu,” je dejal D’Agostino.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava