Torek, 09 april 2024
Iskanje

Kongresni turizem potrebuje prometno infrastrukturo

Intervju z novo direktorico kongresnega centra Raffaello Colombo

Trst |
20. avg. 2021 | 6:25
Dark Theme

Miselnost, da nekaj ne bi bilo mogoče, je novi direktorici kongresnega centra Trieste convention center (TCC) Raffaelli Colombo, tuja. Milančanka, ki si je sejemske izkušnje nabirala tudi na Kitajskem, ima jasno strategijo kongresnega turizma. Čeprav naša življenja še vedno kroji pandemija, je direktorica prepričana, da se bosta industrija srečanj in turizem izvila iz mrtvila. Že letos jeseni bo novi kongresni center gostil več pomembnejših dogodkov, direktorica pa je strateško že usmerjena v pridobivanje novih konferenc, kongresov, športnih, vladnih in drugih poslovnih srečanj za prihodnji dve leti. Toliko časa bo namreč trajal njen mandat. Z ambiciozno in energično direktorico, ki je preizkusni test, gostitev srečanja ministrov za inovacije skupine G20, prestala z odliko, smo poklepetali o Trstu, ki ga je spoznala že v otroških letih, ko je tu obiskovala teto, njegovi kongresni in prometni infrastrukturi in pandemiji, ki je s seboj prinesla tudi nove oblike poslovnih srečanj.

Direktorica kongresnega centra Raffaella Colombo
Direktorica kongresnega centra Raffaella Colombo

Direktorica kongresnega centra ste postali začetek julija, le nekaj tednov kasneje pa ste morali organizirati pomembno mednarodno politično srečanje. Ste bili na koncu zadovoljni z opravljenim delom?

Zelo zadovoljna. Vse je šlo kot po maslu. Visoki gostje so na enem mestu imeli vse, kar potrebujejo. Dokazali smo, da Trst lahko gosti pomembne politične dogodke, kot je bil ta. Odlično je bilo poskrbljeno tudi za varnost gostov.

Ste prejeli kakšno neobičajno prošnjo?

Prošnje so bile v skladu s pomembnostjo dogodka. Vsekakor je bilo zelo zanimivo ugoditi prošnji, da se na streho kongresnega centra postavijo ostrostrelci. Imeli smo občutek, kot da bi bili v kakšnem filmu.

Ali nova infrastruktura zadošča za potrebe široko zastavljenega kongresnega turizma?

Tržaški kongresni center ima vse lastnosti za gostovanje velikih dogodkov. Objekt se razteza na 10 tisoč kvadratnih metrov veliki površini, nahaja se na čudoviti lokaciji, ki bo v prihodnjih letih z občinskim in zasebnim vložkom predmet urbane regeneracije, šteje tudi razgled na morje. Izpostaviti velja tudi, da je center prometno dobro dostopen. Med pandemijo so veliki prostori postali dodana vrednost. Smo eden redkih centrov, ki strankam lahko ponudi velike prostore, v katerih je mogoče zagotavljati varno razdaljo med obiskovalci. Imamo več dvoran, ki se prilagajajo gostom in ne obratno.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava