Četrtek, 30 maj 2024
Iskanje

Na glavni cesti v Križu tri prometne nesreče v dveh tednih

Zahodnokraški svet zahteva rešitev, preden bi prišlo do nezgode z usodnim razpletom

Križ |
17. dec. 2022 | 11:00
Dark Theme

Glavna prometnica v Križu, nekdanja pokrajinska cesta št. 1, ki je po ukinitvi pokrajin prešla pod Deželo FJK, povzroča kar nekaj skrbi domačinom. Prometa ne manjka, številni vozniki pa ne upoštevajo predvidene hitrostne omejitve 50 km/h. V zadnjih dveh tednih so se pripetile kar tri prometne nesreče, na srečo brez hujših posledic.Ne gre za novost, saj je v preteklosti že prišlo do nezgod s smrtnim izidom.

Predsednik zahodnokraškega rajonskega sveta Pavel Vidoni (SSk) se je zato s svetniško pobudo, ki so jo odobrili v četrtek zvečer, zavzel za večjo prometno varnost. Od tržaškega župana je zahteval, naj posreduje pri pristojnih deželnih oblasteh, da si skupaj ogledajo območje in določijo, kateri ukrepi bi bili najbolj primerni.

Presoditi je treba, če je najbolj umestna namestitev merilnikov hitrosti, postavitev hitrostnih ovir (tako imenovani ležeči policaji) ali ureditev varnostnih otokov ob prehodih za pešce, je naštel. Prepričan je namreč, da se ne sme več čakati, ker bi lahko kmalu spet prišlo do nove prometne nesreče z najhujšim razpletom.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava