Torek, 09 april 2024
Iskanje

Proti homofobiji in Tuiachu

Na Velikem trgu potekala demonstracija proti homofobiji v tržaškem občinskem svetu, milansko društvo ovadilo tržaškega mestnega svetnika

Trst |
20. feb. 2021 | 17:31
Dark Theme

Na Velikem trgu so popoldne zaplapolale mavrične zastave, precejšnje število ljudi se je udeležilo demonstracije, ki jo je krajevni krožek Arcigay napovedal proti homofobiji v tržaškem občinskem svetu in drugih politično-institucionalnih krogih. Do tega je prišlo po novem primeru sovražnega govora na družbenih omrežjih, saj je tržaški občinski svetnik mešane skupine Fabio Tuiach na ruskem omrežju VKontakte ponovno grobo žalil homoseksualce, in sicer po pretepu v Repnu, v središču katerega je bil LGBT aktivist Antonio Parisi.

V deželnem svetu FJK sta se Demokratska stranka in Gibanje 5 zvezd zavzela, da bi deželna vlada zaradi hudih kršitev razrešila tržaškega mestnega svetnika. Medtem pa dnevnik La Repubblica poroča, da se je milansko društvo Sentinelli odločilo, da bo nekdanjega tržaškega boksarja, ki je bil izvoljen s Severno ligo, a je potem presedlal k skrajno desni Forza Nuova in pozneje ostal sam, kazensko ovadilo.

Proti homofobiji in Tuiachu

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava