Nedelja, 21 april 2024
Iskanje

Rušenje bazena Acquamarina se lahko začne

Jutri bodo območje izročili podjetju Ghiaie Ponterosso

Trst |
19. jun. 2023 | 19:02
Dark Theme

V prihodnjih dneh bo gradbeno podjetje Ghiaie Ponterosso začelo rušiti objekt, v katerem je do sesutja strehe 29. julija 2019 domoval termalni bazen Acquamarina. Jutri bo Občina Trst gradbincu izročila območje, ki ga bodo najprej morali ustrezno zavarovati. Čez približno deset dni bodo začeli z rušenjem, ki naj bi trajalo dva meseca. Toliko časa bo po pogodbi gradbinec imel na razpolago za rušenje in odvoz gradbenega materiala iz prostora, ki sicer ni last Občine Trst, temveč je del javnega dobrega. Spomnimo, da ima podjetje Ghiaie Ponterosso že izkušnje z rušenjem objektov. Pred nekaj meseci so porušili dvorano Tripcovich.

Štiri podjetja hotela rušiti

Občina Trst je izvajalca del izbrala na javnem razpisu sredi aprila, nanj pa so se prijavila štiri podjetja. Za rušenje nevarnega objekta, ki je bilo dolgo časa zaseženo, bodo plačali pol milijona evrov. Pordenonsko podjetje je na javnem razpisu zmagalo z 20 % nižjo ceno kot drugi konkurenti. Nihče od teh v predvidenem 35-dnevnem roku ni vložil pritožbe, zaradi česar so pristojni občinski oddelki lahko zmagovalcu javnega razpisa dokončno dodelili nalogo.

Zadovoljna, da bodo vendarle lahko šli naprej z namerami, ki jih je Dipiazzeva mestna vlada napovedala že pred poldrugim letom, le nekaj tednov potem, ko so pravosodni organi odmrznili zaseg, je pristojna za naložbe Elisa Lodi. Ta je povedala, da je vesela, da se postopek ni zavlekel in da bo objekt rušilo podjetje, s katerim so pred nedavnim že sodelovali in s katerim imajo dobre izkušnje. Na vprašanje, če imajo že projektantsko rešitev za nov bazen, je odgovorila, da pripravljajo izvedbeno dokumentacijo.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava