Nedelja, 16 junij 2019
Iskanje

Uničili skoraj 2500 nezakonito uvoženih avtomobilskih nadomestnih delov

Tovor je v Trst prišel iz Združenih arabskih emiratov, namenjen pa je bil v Slovenijo

Trst |
15. apr. 2019 | 15:14
Dark Theme

V tržaškem pristanišču so v preteklih dneh uničili 2488 nadomestnih delov za avtomobile znamk Hyundai in Kia, ki so v Trst prispeli iz Združenih arabskih emiratov v dveh zabojnikih, ki sta bila namenjena v Slovenijo. Tovor je želel uvoziti splošni prodajalec nadomestnih avtomobilskih delov, vendar se je izkazalo, da je to želel opraviti nezakonito, saj, kot so ugotovili funkcionarji službe za boj proti goljufijam v okviru tržaške carine, ki so ga pregledali, blago ni razpolagalo z ustreznim dovoljenjem.

Uničenje tovora je zahtevala italijanska podružnica družbe Mobis Parts Europe, ki je v okviru korejske skupine Hyundai Motor Group zadolžena za distribucijo nadomestnih delov znamk Hyundai in Kia. To s ciljem, da se preprečijo pojavi ponarejanja in nezakonitega uvažanja lastnih proizvodov ter da se zaščitita uradna distribucijska mreža in varnost kupcev. Ukrep pa predstavlja rezultat postopka usposabljanja in informiranja, ki ga je družba Mobis Parts po nalogu omenjenih korejskih avtomobilskih hiš izvedla za osebje carinske uprave v raznih carinskih uradih, med katerimi je bil tudi tisti v Trstu. Cilj je bil, da carinski funkcionarji pridobijo širše in popolnejše znanje o identifikacijskih sistemih za preverjanje pristnosti proizvodov

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo