Sreda, 29 maj 2024
Iskanje

Ureditev ceste na Vejni? Uspeh z grenkim priokusom

Maja Tenze: Zahodnokraški svet si je vselej prizadeval za rešitev zagonetke, vendar je kljub temu ostal izvzet iz dokončnega dogovora

Trst |
15. feb. 2019 | 18:38
Dark Theme

Po štiridesetih letih bodo na cesti, ki pelje do svetišča na Vejni, izpeljali težko pričakovana vzdrževalna dela. Tako je v tiskovnem sporočilu v četrtek sporočil deželni svetnik Lige Giuseppe Ghersinich. Odkar so turistično cesto uradno odprli - se pravi leta 1966 - je bila z izjemo manjših obnovitvenih posegov podvržena zanemarjenosti.

Tržaška občina je namreč zatrjevala, da je cesta last Pokrajine Trst. Slednja pa je trdila ravno nasprotno. V sredo sta se naposled deželni odbornik za infrastrukturo Graziano Pizzimenti in tržaška občinska odbornica za urbanistiko Luisa Polli le uspela dogovoriti, da bo podjetje FVG Strade poskrbelo za ureditev ceste.

Konec dobro, vse dobro? Ne povsem. Predsednica zahodnokraškega rajonskega sveta Maja Tenze se je namreč obregnila, da so na pereč problem stalno opozarjali že štiri leta, se pravi od začetka njihovega mandata. Na koncu pa so na celi črti ostali izvzeti. »Veselim se sicer z Ghersinichevim uspehom, res je dober rezultat. Še bolj bi pa se veselila, če bi odbornica Polli odgovarjala tudi na naša vprašanja. Skratka: lepo bi bilo, da bi se odzivali tudi na pozive rajonskih svetov, ne pa samo na tiste članov lastne stranke,« je komentirala.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava