Sreda, 05 avgust 2020
Iskanje

V boj s komarji

Dežela FJK in zdravstveno podjetje AsuiTs bosta izvajala sistematično dezinfekcijo

Trst |
8. maj. 2019 | 18:05
Dark Theme

V Trstu in tudi v drugih mestih Furlanije Julijske krajine bodo letos s pastmi ugotavljali velikost populacije tigrastega komarja, izvajali sistematično dezinfekcijo in ozaveščevalno akcijo. Na ta način želi Dežela FJK, ki bo preventivni akciji namenila 300 tisoč evrov, v sodelovanju s tržaškim zdravstvenim podjetjem AsuiTs spremljati in preprečevati izbruh bolezni, ki jih prinašajo tigrasti komarji. Pod nadzorom želi imeti zlasti okužbe z virusom Zahodnega Nila in virusom Zike.

Podrobnosti preventivne kampanje so na novinarski konferenci predstavili deželni odbornik za zdravje Riccardo Riccardi, direktor oddelka za preventivo Furlanije Julijske krajine Paolo Pischiutti in direktor oddelka za preventivo zdravstvenega podjetja AsuiTs Valentino Patussi. Prvi je dejal, da so se letos odločili investirati v širše zastavljeno kampanjo, ker želijo preprečiti hospitalizacije zaradi bolezni, ki jih prinaša tigrasti komar. Lani so namreč na območju cele regije zabeležili 20 primerov okužb z virusom Zahodnega Nila in 2 primera okužbe z mrzlico Denga.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo