Petek, 01 marec 2024
Iskanje

Wärtsilo namerava prevzeti družba MSC

Ladjarska družba želi pridobiti tovarno, v kateri bodo izdelovali železniške tovorne vagone z visoko zmogljivostjo, zaposlila naj bi vseh 300 delavcev

13. feb. 2024 | 9:57
Dark Theme

Ladjarska družba MSC namerava prevzeti boljunsko tovarno Wärtsilä. Vest je sinoči presenetila tržaško javnost, potem ko je to za genovski dnevnik Il Secolo XIX dejal lastnik MSC Gianluigi Aponte in je poročanje povzela radiotelevizija RAI.

Družba naj bi zaposlila vseh 300 delavcev, ki jih je Wärtsilä odpustila. Namesto motorjev bodo izdelovali železniške tovorne vagone z visoko zmogljivostjo. MSC je namreč delničar v raznih železniških oz. logističnih podjetjih ter potrebuje boljunski obrat. Družba je zelo aktivna tudi v tržaškem pristanišču, kjer, kot znano, stavijo tudi na železniški tovorni promet.

V kolikšnem času in na kakšen način bo do prevzema prišlo, še ni jasno, a kaže, da je načrt reševanja boljunske tovarne pripravljen.

Po vsej verjetnosti se je Aponte tudi o tem pogovarjal s premierko Giorgio Meloni, s katero sta se srečala pred nekaj dnevi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava