Sobota, 13 avgust 2022
Iskanje

Zvezde pomladi s pravo bitko talentov

Na Opčinah muzikal ob 40-letnici SOMPD Vesela pomlad

12. maj. 2019 | 13:00
Dark Theme

V znamenju petja in plesa je 10. maja popoldne oder Finžgarjevega doma na Opčinah napolnilo okrog 25 otrok in mladih, ki so ustvarili izvirni otroški muzikal s tematiko resničnostnega šova. Izvirni spektakel z naslovom Zvezde pomladi je zaživel v sklopu 40. obletnice SOMPD Vesela pomlad.

Zgodba gre takole: majhno lokalno društvo se znajde na robu finančnega poloma, iznajdljive odbornice pa se odločijo, da se bodo prijavile na razpis za inovativen projekt in priredijo zamejsko bitko talentov Zvezde pomladi, za katero ponudijo visoko denarno nagrado. Zgodbo muzikala so v predlogi oblikovali udeleženci zimske delavnice dramskega pisanja, besedilo pa sta napisali Manica Maver in Lučka Peterlin. Režiserka je Patricija Jurinčič, za izvirne glasbene točke pa je poskrbela Federica Lo Pinto, mlada glasbena pedagoginja, ki je otroke in mlade tudi pripravila na nastop. Pri projektu, ki sta ga snovali društvi Vesela pomlad in Finžgarjev dom, sodelujejo člani otroške in mladinske gledališke skupine Tamara Petaros, OPZ Vesela pomlad in predšolski otroci v sklopu novonastale skupine Malimiški Vesele pomladi in ŠC Melanie Klein.

Ponovitev bo še danes, 12. maja, ob 19. uri v dvorani Finžgarjevega doma na Opčinah, ogledati pa si ga bo mogoče tudi na poletnem mavhinjskem festivalu amaterskih gledališč in še v jeseni.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava