Nedelja, 28 april 2024
Iskanje

»Merkeduci alè-alè ...«

31. jul. 2017 | 19:26
Dark Theme

»Merkeduci alè-alè, Merkeduci alè-alè.« Tako so navijači južnega predela Doberdoba slavili zmagovalce sobotne nogometne tekme med Merkeduci in Grediščani, ki je bila vrhunec celotedenskega prazničnega dogajanja v vasi.
Že pod večer so se nogometaši Grediščanov zbrali pred občino, kjer so se skupaj z navijači fotografirali pred simbolom severnega predela vasi - občinskim vodnjakom. Nato so se z vozom odpravili proti Vrtni ulici, kjer so jih pričakali nogometaši nasprotne ekipe. Skupaj so se namenili proti Rendolini, na poti k jezeru, kjer so se fotografirali pred orehom - simbolom Merkeducev. Nazadnje so se z navijači vred napotili še na nogometno igrišče, kjer jih je pričakala velika množica. Dobrodošlico sta vsem izrekla Luisa Gergolet in Dario Bertinazzi, ki sta publiki predstavila nogometaše in nato med tekmo komentirala dogajanje na igrišču.

Težko pričakovani dvoboj se je začel ob 20.45. Prvi polčas je bil kar enakovreden, čeprav je v petnajsti minuti za Grediščane zadel Cristian Gorian. Ob koncu prve polovice tekme pa sta se zatresli vratnica in prečka vrat Grediščanov - Merkeduci so skoraj izenačili rezultat. V drugem polčasu so Grediščani nekoliko popustili, tako da so imeli tekmeci večkrat možnost za zadetek. Prečka se je namreč še dvakrat zatresla. Na polovici drugega dela tekme pa je za Merkeduce zadel Alan Cadez. Odločilen je bil v sodnikovem podaljšku strel odličnega Mateja Ferletiča, tako da so Merkeduci povedli z 2:1 in prednost obdržali do konca tekme. »Čeprav je to že tretji zaporedni poraz v treh letih, sem zelo zadovoljen, saj smo nogometaši obeh ekip pokazali borbeno, a hkrati tudi pošteno igro. Gre namreč za ugled v vasi,« je tekmo ocenil vratar Grediščanov Anej Zanier. V nasprotnem taboru se je zmage veselil vezist Samuel Furlan: »Mislim, da je bila zmaga kar zaslužena. Tako bomo trofejo Dob že tretje leto hranili v gostilni pri Andreju, na strani Merkeducev.«
Po tekmi so se navijači za vozovi odpravili v občinski park, kjer so organizatorji iz društva Dob Merkeducem podelili trofejo. Po bpozdravu župana Fabia Vizintina, ki je čestital tako zmagovalcem kot tudi poražencem, je bila na vrsti supertombola, ki je veljala 1000, činkvina pa kar 500 evrov. Tako je padel zastor nad tretjo, nadvse uspešno izvedbo vaškega dvoboja med Merkeduci in Grediščani.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava