Nedelja, 15 september 2019
Iskanje

Ulico bodo zaprli, alternative nimajo

Zaprtje Marconijeve ulice za promet v Gorici povzroča nemalo preglavic občinskim upraviteljem

Gorica |
13. jun. 2019 | 7:25
Dark Theme

Marconijeva ulica ob stolni cerkvi v Gorici bo približno tri mesece zaprta za promet, ustrezne oziroma idealne alternative za voznike zaenkrat še ni. Da gre pričakovati več prometnih zastojev v mestnem središču, je bilo jasno na včerajšnji novinarski konferenci, na kateri je bilo razvidno, da občinska uprava, podjetje Irisacqua in mestni redarji (še) niso podrobno izdelali načrta, kako urediti obvoz ob zaprtju pomembne mestne arterije za promet.

Pojdimo po vrsti. Ker bodo v sklopu projekta Pisus obnovili trg v Podturnu in Dvor sv. Hilarija, so se odločili, da bodo priložnost izkoristili za posodobitev vodovodnega omrežja in kanalizacije oziroma za nadomestitev starih cevi z novimi, s katerimi bodo med drugim zmanjšali vodno izgubo.

Zaradi gradbišča bodo morali Marconijevo ulico zapreti za promet. Zaprli jo bodo v ponedeljek, 17. junija, dela naj bi se zaključila najkasneje 10. septembra, so zagotovili včeraj. Tako dolgo obdobje, med katerim bo Marconijeva ulica zaprta, je presenetilo samega župana Rodolfa Ziberno, ki je pred navedbo skorajda trimesečnega zaprtja izpostavil, kako je Marconijeva ulica pomembna za vhod v mestno središče.

Sam poveljnik goriški mestnih Marco Muzzatti je priznal, da prave idealne alternative za tako dolgo zaprtje ni. Načrt, ki ga niso še podrobno izdelali, za začasno preureditev prometa naj bi predstavili v prihodnjih dneh.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo