Ponedeljek, 29 april 2024
Iskanje

»Prisegam na željo in ambicijo«

22. sep. 2014 | 16:42
Dark Theme

Ne prisegam na obljube, temveč na željo in ambicijo, je v ponedeljek na odru Slovenskega stalnega gledališča zaključil svoj poseg novi umetniški vodja Eduard Miler: na željo in ambicijo, da se to ime uveljavi na zemljevidu evropskih gledališč.
Miler ve, da v njegovem mandatu verjetno ne bo šlo vse gladko. In da lahko v času, ko na vseh področjih prevladuje negotovost, marsikaj zamaje še tako trdne načrte. Ve pa tudi, da sta lahko želja in ambicija trdnejši od negotovosti. Zato je v svoji prvi javni predstavitvi pojasnil, kakšno gledališče želi ustvariti v prihodnjih treh letih: posebno, prepoznavno in široko afirmirano kulturno ustanovo na domačem in mednarodnem prizorišču. SSG se mora nujno čimveč odpreti in povezati s pomembnimi ustanovami doma in v tujini.
Na predstavitvi, ki se je je udeležil tudi župan Roberto Cosolini, so izpostavili tudi nekatere novosti letošnje sezone (popoln repertoar so kot znano predstavili že julija): super nedeljski abonma (z avtobusnim prevozom), mini abonma, s katerim bi radi privabili nove abonente, ki še ne poznajo našega teatra (štiri predstave na izbiro, tako v Trstu kot v  Gorici). Izven abonmaja bodo, po zamisli priznanega violinista Črtomirja Šiškoviča, priredili nedeljske matineje komorne glasbe. V sodelovanju s Primorskim dnevnikom je nastala nova gledališka nagrada, pri kateri bodo sodelovali tudi gledalci in se potegovali za brezplačni abonma.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava