Ponedeljek, 21 januar 2019
Iskanje

Alejandra: iskanje korenin in moč ustvarjalnosti

5. sep. 2018 | 18:27
Dark Theme

Alejandra Laurencich je ena izmed najpomembnejših pisateljic sodobne argenitnske literature. Njen priimek pa priklicuje pred oči poznano domačnost: rodila se je namreč leta 1963 v Buenos Airesu špansko govoreči materi in slovenskemu očetu, doma iz Doberdoba, ki se je z družino v Argentino izselil že pred drugo svetovno vojno.
Nič čudnega torej, da je dokumentarec Alejandra v naših krajih sprožil veliko zanimanje. V soboto ob 20. uri bodo celovečerec predvajali v dvorani društva Jezero v Doberdobu (Ul. Roma 24). Alejandra Laurencich bo prisotna tudi na tržaški projekciji filma, ki bo potekala v ponedeljek ob 20.30 v Peterlinovi dvorani (Ul. Donizetti 3).

Film Alejandra je dokumentarni portrtet pisateljice, ki je z lastno ustvarjalnostjo vlila novo življenje svojim slovenskim koreninam, s tem pa uspela zaceliti s trpljenjem in odrekanjem zaznamovan emigrantski družinski spomin. Režijo in scenarij podpisujeta Vid Hanjšek in Klemen Brvar.

Več v današnji (četrtkovi) tiskani izdaji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ste letos bogatejši kot lani?

3. jan. 2019 | 16:29
Da
Ne
Približno enako
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo