Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Bacardi Breezer

Prvo od letošnjih Poletnih zgodb podpisuje Primož Sturman

Trst |
4. avg. 2019 | 9:21
Dark Theme

Na prvo avgustovsko nedeljo objavljamo prvo od letošnjih Poletnih zgodb, ki jih je za bralke in bralce Primorskega dnevnika napisalo pet avtorjev. Niz uvaja kratka zgodba Bacardi Breezer, pod katero se podpisuje Tržačan Primož Sturman (1980).

»Razbeljeno in naelektreno mestno ozračje je v popoldanskih urah precej ohladil obilen naliv, a je večerno sonce hitro poskrbelo, da je izparela voda začela nabijati novo soparico. Kljub temu je bil večer znosnejši kot prejšnje dni, zato se je odločila, da nocoj klime ne bo prižgala. Dovolj je bilo odprto okno z mrežico, preko katere komarji niso mogli.

Sonce se je naposled le skrilo za sosednje bloke in kmalu zatem tudi za obzorje. Kot bi njegovo slovo pomenilo začetek nečesa drugega, novega, je odprla omaro in iz nje potegnila vse potrebno. Še pred čimerkoli je želela s sebe spraviti znoj, ki se ji je čez dan zasušil na koži, čeprav so v službi imeli vseskozi prižgano klimo. Novo podobo si je želela nadeti čista.

Dolga večerna obleka, sandali z visoko peto, nakit, blond lasulja ...«

Celotna zgodba Bacardi Breezer je objavljena v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo