Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Črna stand up komedija ... za odklop (video)

Žan Papič in Gašper Bergant poskrbela za lahkotno predstavo

25. mar. 2021 | 12:38
Dark Theme

Najprej sta bila sostanovalca. Potem sta šla vsak po svoje in sodelovala v radijskih in televizijskih oddajah, pa v gledališčih in nadaljevankah. Z lanskim letom sta začela skupaj ustvarjati podkast Fejmiči, ki je v kratkem postal najbolj gledan in poslušan podckast v Sloveniji. Stand up komika Žan Papič in Gašper Bergant sta nazadnje prišla na svoj račun v ponedeljek zvečer, ko sta uprizorila komedijo Na črno. Predstava je – seveda – potekala po spletu, in sicer v neposrednem prenosu iz Kosovelovega doma v Sežani.

Papič in Bergant sta v predstavi nastopila kot prodajalca, ki hodita od hiše do hiše, in z ameriškim naglasom stanovalcem ponujata slovenske knjige, pa sesalnike, ki jih nosita v krsti oziroma, če uporabimo njun izraz, v trugi. Po domovih se tako znajdeta pred takimi in drugačnimi profili, gospa se na primer ravnokar pripravlja na to, da bi naredila samomor, spet druga čaka na sorodnike, s katerimi bo praznovala svoj rojstni dan.

Dogodek bi lahko označili za klasično črno stand up (ali skoraj) komedijo tipa roast, v kateri sta igralca izpostavila nekaj misli, ki so se jima porodile v lanskem letu, nič več, nič manj. Svoj prostor so tako dobili različni klišeji, ki jih lahko vsakodnevno prebiramo v komentarjih na družbenih omrežjih in so jih številni, med katere verjetno sodita tudi avtorja, presiti. Pa tudi politiki, vojvodinja Susseška in še kdo ...

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava