Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Najboljša filma sta Delegacioni in animacija Chris the Swiss

Razglasili so zmagovalce 30. Tržaškega filmskega festivala, slovesno nagrajevanje bo nocoj ob 20. uri v gledališču Rossetti

Trst |
22. jan. 2019 | 15:34
Dark Theme

Z večernimi ponedeljkovimi projekcijami se je zaključil tekmovalni program Tržaškega filmskega festivala, ki je ob 30. obletnici potekal v znamenju padca berlinskega zidu. V kavarni San Marco so danes razglasili zmagovalce festivala, nagradili pa jih bodo nocoj ob 20. uri v gledališču Rossetti. Pri glavnih festivalskih nagradah ima zadnjo besedo publika, saj se gledalci po ogledu filmov iz tekmovalnega programa lahko z oceno od 1 do 5 izjasnijo o tem, koliko jih je ogledano delo prepričalo. Med celovečerci je občinstvo najbolj prevzel film Delegacioni (Delegacija) albanskega režiserja Bujarja Alimanija. Za zmagovitega se je v kategoriji dokumentarnih filmov izkazal preiskovalni dokumentarec z animacijskimi vložki Chris the Swiss (Chris Švicar), ki ga je režirala švicarska režiserka Anja Kofmel, med kratkimi filmi pa se je tržaškemu občinstvu najbolj prikupil madžarski Last Call (Zadnji klic) režiserke Hajni Kis.

Nagrado Corso Salani, ki jo podpira vinarstvo Parovel, je žirija dodelila celovečernemu prvencu Martine Melili My Home, in Libya.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava