Sobota, 15 junij 2019
Iskanje

Nasveti doktorja ljubezni

V Izoli gostili hrvaškega terapevta Bruna Šimlešo

16. apr. 2019 | 10:33
Dark Theme

Bruno Šimleša je priznan zagrebški sociolog, ki mu pogosto pravijo tudi pop psiholog ali doktor ljubezni. Je kolumnist in avtor številnih knjižnih uspešnic namenjenih samopomoči, katerih osrednja tema je ljubezen in (med)osebni odnosi. V okviru tradicionalnih Zmenkov s knjigo je pred dnevi gostoval tudi v prostorih Mladinske knjige v Izoli.

Da gre dejansko za nadvse popularnega avtorja, priča tudi podatek, da je pred nekaj leti na gostovanju v Ljubljani domala do zadnjega kotička napolnil Štihovo dvorano Cankarjevega doma. Bruno Šimleša tako verjetno upravičeno velja za najbolj znanega hrvaškega strokovnjaka za ljubezenska vprašanja. Po izobrazbi je sociolog, sedemnajst let pa dela tudi kot terapevt. Do sedaj je napisal skupno devet knjig, ki so bile prodane v več kot sto tisoč izvodih, v slovenski jezik pa je bilo prevedenih pet: Šola življenja, Umetnost življenja: naučite se ljubiti sebe in druge, Ljubeznoslovje in Brez rokavic. V najnovejši Resnice in zmote o ljubezni, ki jo je med drugim predstavljal tudi v Izoli, duhovito piše o najpogostejših zablodah o ljubezni. O prevelikih ali preskromnih pričakovanjih, o prepričanjih in mitih, kritikah in samokritikah ter še marsičem.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo