Četrtek, 04 junij 2020
Iskanje

»Zakaj ste prepevali Bandiera rossa?«

6. okt. 2014 | 17:30
Dark Theme

Evropska poslanka iz Hrvaške Dubravka Šuica iz vrst desnosredinske Evropske ljudske stranke (EPP) in vidna predstavnica stranke HDZ je slovenski komisarski kandidatki za podpredsednico za energetsko unijo Alenki Bratušek danes na zaslišanju v Evropskem parlamentu očitala prepevanje komunističnih pesmi in protievropske izjave. Bratuškova je pojasnila, da je posnetek nastal ob obeležitvi državnega praznika dneva osvobodilne fronte in da je pesem, ki jo je prepevala, antifašistična.
Tudi Evropa temelji na podobnih vrednotah, tako da se mi zdi, da se mi ni treba zaradi tega prav nič opravičevati, je dejala in dodala, da sama nikoli ni bila članica nobene komunistične stranke. Ob tem je še dejala, da doma posluša prav nasprotne očitke, češ da je preveč evropsko usmerjena, da je preveč poslušala navodila Bruslja in da bi se morala bolj postaviti po robu. Izpostavila je tudi prepričanje, da je EU edina pot za Slovenijo, in ponos, da je Slovenija del evropske družine. »Afera« je izbruhnila ob pesmi Bandiera Rossa na koncertu Tržaškega partizanskega pevskega zbora Pinko Tomažič v ljubljanskih Stožicah.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo